2014. november 10., hétfő

Egyben minden

Egy kicsit elvesztettem most a fonalat. Bocsánatot is kérnek érte. Az utolsó esemény, amiről írtam, az a miskolci verseny volt. Azóta rengeteg inger ért, amit lehet,hogy jó lett volna bejegyzébe foglalni.
Ám igyekszem ezen a hibámon javítani, így most írok egy kicsit minden mászós élményről, ami az elmúlt ~1,5 hónapban történt.
2014.10.05- Cuha-völgy
ITT A TRAILER A KISFILMHEZ..
Pisti,Balázs, Én. Egy új hely, új boulderek, nekiálltunk nyitogatni. Sikerült egy 7B+-t, meg nekem majdnem egy 7C-t. Van még potenciál bőven a helyben. Visszatérés a helyre is coming...Itt meg szeretném jegyezni, hogy nekiálltam az első komolyabb (?) filmes projektemnek, pár sessionből szeretnék csinálni egy kisfilmet, hogy ezzel is népszerűsödjön a hely, és hogy bemutathassak bár bouldert is, hogy kedvet hozzon esetleg másoknak. Az film nem tudom, hogy mikor fog jönni, az a helyzet, hogy még nincs elég anyag sem hozzá, nem voltunk kinn elégszer a helyen. Talán jövő tavasszal, a hideg boulderes szezon után...
2014.10.12. Monkey Boulder Kupa
egy jattos fehér, amit sikerült flashbe raknom..
42 boulder 3 óra alatt, nem mondom, pörgetni kellett mint a barom. 36 kunsztot sikerült megnyomnom, egész sokat elég határon, Úgyhogy jól ment, ez egy 6. helyre volt aznap elég.
Szákráá, szívááá...


2014.10.18 Temesvár, Románia
Zoli egy próbája egy funny ugrálós selejtezőn.
Előző este nekem szecskaavató volt a Lovassyban meg buli,és reggel 4-kor indultunk, úgyhogy az első felébredésnél (amikor megálltunk az M0-son az Annahegyi pihenőnél felvenni AndroidZolit) 5:45-kor nem igazán éreztem a csít...így tovább is aludtunk. Valahol a határnál jött el az a pont, mikor úgy éreztem, kialudtam magam. 9-16 h-ig voltak a selejtezők. Fél 10-re terveztünk odaérni. Egy kis kavarás is belefért a terem 500m-es körzetében, 9:24-kor be is léptünk a terembe...a mi óránk szerint. Ugyanis nem számoltunk az időzóna átlépéssel, ami hibapont bolt mindenképp. 5,5 óránk maradt a 7-ből a 33 boulderre. Sok-sok könnyű és közepes, 2-3 nehezebb, de mászható, 1 ~8B...Végül is elég hamar végiglovagoltunk (ez kicsit túl pornós volt) végigmásztuk a kunsztokat, kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel, de elég jól kihoztuk Zolival a maxot, Apa is, Gergő is jót mászott, de ő nem volt elégedett magával.
Matyi in da final. check the bicepsz!
 Apa 12. Geri 11. lett, mi Zolival az 1. és 2. helyen vártuk a döntőt. Nekem 1 boulder maradt meg a selejtezőben, neki 2. Közben kiderült, hogy Zoli atom jó flash mászó. Kellően türelmes hozzá. Egy ~7B+ boulder (nekem 1 óra kellett hozzá) nézegetett vagy egy fél óráig, mindenkitől megkérdezte, hogy hogyan mit miként fogott, jól beziázta a kezeit, és iszonyatosan megszorongatta a peremeket, a legvégén esett csak sajnos ki, pedig az már nem volt nehéz.

Szóval megnézegettük egy kicsit még a várost, amjd visszamentünk az izolációba.  6 kemény arc, 2 szerb, 2 román(Székely) (Luzan Matyi, Szász Feri), és a 2 magyar. 4 döntő, teljesen nemzetközi szervezés.
Zoli megöli a feketét..
Nagyon tetszetős, de koncentrálós döntő utak voltak, de véleményem szerint egy kicsit túl könnyűek. Sikerült elhoznom az első helyet, elég sokat dolgoztam érte. Sajnáltam Zolit, mert teljesen összeszedett volt a mászása mind a selejtezőben mind az első döntő úton, de sajnos a másodikban egy kicsit kiesett a pixisből, nem ment az neki. Mondtam neki az izolációban, hogy nem baj, csak koncentrálj a következőre, jó lesz az. Sajnos eléggé összeesett ott fejben.
A női győztes.
fárasztó ez a döntőzés...
kemény voltál, Zoli!
 Végülis a 4. boulderre szedte össze magát, azt már flashbe nyomta. Neki a 4. helyet sikerült megszereznie, 2. Matyi lett, a harmadik egy szerb arc. Hazafelé sötétben végig, hátsó sor megfáradtba, anyósülésen én is, szegény Pádre 3-ig vezetett, így tolt egy 23,5 órás fennlétet 7 óra mászással, meg kávéval.
2014.10.27-30. Kelet-Ausztria, Bécsi-erdő
Hatalmas, elhagyatott mészkőtömbök, és rengeteg, nagyon keveset mászott, ámbár szinte tökéletes sportmászóhely. 4 napra terveztük a tripet, és végig maximálisan jó időben volt részünk (száraz, hideg). esténként Sopronban voltunk E-On-szálláson, szaunát küldtük 1ft/éj/fő áron, ami azért barátok közt is röhejesen kevés, ahhoz képest, hogy full kényelem volt.
Első nap Hirschwände boulderszekciója, az első komolyabb mászásom egy 7B+ volt aznap (vego knackwurst) kicsit meg is gyalázta az ujjaimat. Aznap asszem kicsit túl mohóba is voltam, de 4 nap után ne is legyen mászó senki, ha nem az! Sikerült még aznap egy highball 7B (az Balázsnak is) meg egy hardcore 7A+, illetve egy 7A+ flash, de az a könnyebb fajtából.
Másnap éreztem is a bőrhiányt, aznap Víg Zoli csatlakozott egy napra a csapathoz (amúgy Stromi, Geri, Balázs,Isti,Én). Király helyet találtunk a bőr nélküli mászáshoz, Bucklige Welt, keveset mászott, tökéletesen frankenjurás kőzet tökéletesen frankenjurás köveken. 7c+ 3rdgo, 7c 2nd go, és 1-2 7a+-6b+ flash. Többiek is hasonlóan meneteltek, ám a gépszíjat csak másnap kaptuk el igazán, Königshöhle boulderkapujában. 7B+ teamascent (Pisti, Én, Gergő, Balázs sorrendben), 7B teamascent (Én, Pisti, Balázs) majd egy 7B double ascent (Én, Balázs). Azt hiszem itt emelném ki az egyik legnagyobb boulderes sikeremet a túra során, flashbe sikerült másznom a Never look back 7B highball bouldert.
Utolsó nap "a világ segge" felé vettük az irányt, azaz Arsch der Welt vegyes szektorába mentünk. Pisti elment boulderezni, ApaGergő 7a-kat másztak, mi Balázzsal pedig egy 6+ melegítés után rá is mentünk a mai célra: Kriegeskunst, Nyolc-A (8a). Első beereszkedős próba után megcsináltam a kunszt felső felét, majd az első alulról próbában az alsó felét is.
Itt a link Gergő régebbi megmászásáról: https://www.youtube.com/watch?v=BmidhR7cI6c . Akkor ő keménybe volt, egy nap alatt rakta, Pistikének anno 2 session kellett hozzá. Nekem az alsó kunsztban a sarkazás helyett a lábfejakasztás adta ki igazán. Balázs küld egy éles próbát. Érzem hogy meglehet. Visszamelegítek. Akasztom a másodikat majd visszamegyek az elejére pihenni. Indulás, menni kell. Le kell bizony ebben az útban 6 giga mozdulatot büntetni, mely egy boulderré áll össze, és kimászással illetve kezdéssel és persze akasztásokkal lez belőle egy út.
A topon térek magamhoz. Sikerült. Habár elég határon is, de sikerült. 8a! Aznap Balázsnak sajna nem lett meg, sebaj, majd legközelebb. Egy 7C/+ bouldert próbálgattam még, meg másztam egy szép hosszú 7a-t, flashbe.
Összegzésképp ez egy elég jó túrának mondható be, azt hiszem, soha rosszabbat, srácok. Képek a tripről hamarosan!

A Klébis versenyről egy másik bejegyzésben lesz majd szó,mert az már november, addig pedig meg motiválódjatok, és másszatok sokat,srácok!

Ezzel a képpel zárnám a bejegyzést, csak mert egy exhibicionista állat vagyok... :D

3 megjegyzés: