2014. augusztus 21., csütörtök

Nagy Utazás part 2&3/3 -Csak tömören

Fúúú....kicsit tömör leszek (mármint a bejegyzés), mert őszintén bevallom, kedvem sem volt annyira megírni ezt a részt.
Szóval ott hagytam abba, hogy Tabiék kiraktak Nagykanizsán, és családostul másnap (hétfő -12h-2014.08.28.) elindultunk a lakókocsival Olaszországba. Így kicsit általánosságban: sok-sok szép várost néztünk meg [Velence, Ravenna, Firenze, Róma{több napig}, majd hazafelé Siena, San Gimignano], futkoráztam a tengerparton (igaz, csak kétszer), és rájöttünk, hogy az olaszokhoz nem feltétlenül a tengerpartjuk miatt kell elmenni (no comment). Szóval sok-sok élménnyel tértünk haza, jártunk egy új országban is (Vatikán-haha) és még sok más. Személyes kedvencem lett építmény kategóriában a Szent Péter Bazilika, láttunk egy öreg olaszt, aki a lakókocsiját távirányítóval parkolta be a parcellájukba, és találkoztunk egy kolozsvári román csákóval Rómában, ahol a pizzázójában aztán európa-mix nyelven próbált haverkodni. Szóval ez a nyaralás elég nagy dream volt, biztos hogy kulturálisan |___________________| -ekkorát fejlődtünk. Szavak helyett a kirándulást inkább mutassa be pár kép:

Velence 1

a város, ahol a rágódat nem kell a földre dobnod


gondola-megmérik az árát-ki is hagytuk inkább





mi is tudunk vízen járni...
mit néztek? :D

Firenze-sajnos csak 3 képben

Bridge Level Up

Róma- Angyalvár


Colosseo

Így szórakoztak régen- és még hogy műveltek voltak :)))





Spanyol lépcső és környéke: építés alatt...

Vatikán

Hádemennyirejó


Kupola
Siena- Erősen ajánlott!!!


A város, melynek részeit állatokról nevezik el...







***

Szóval Olaszországból is hazatértünk. 1 nap itthon, pakolás, és hétfő reggel indultunk Kis-Geribe. Első nap pusztulatosan fostos, Feri útjait másszuk a Nulladik-udvarban, majd Teri, Karate, Lidérc, Teri, 23 karát-utóbbit levéve mindegyik gyalázatosan megy. Keddre nem is tudom, valahogy kicsit megjön a csí, asszem a Zedet próbálgattuk. A 2. köztesnél esek. Semmi bíztató, bár egy kis javulást vélek felfedezni. Szerda: délelőtt esik, 4 körül megyünk fel. Kár is érte- gyaszatos, hogy példát mondjak rá: nem megy a Teri eleje, csak több próbából. Csütörtök: esik-fel se megyünk, slacklineozás és tollasozás a program. De egy nap kb. 2,5 órát toltuk, szóval ennek is volt azért sportértéke. Pénteken egész jól megy, megcsinálom a Zed (8b/+) kunsztjának a mozdulatát (elvileg a legnehezebb mozdulat az egészben), és már egybe elmegyek a pineőig (út közepe). Szombatra valahogy megtáltosodom, 2 üléssel sikerült felmenni rajta, ennek nagyon örülök. Balázs is dobja eközben az éles próbákat, sajnos nem sikerült megmásznia...de egyszer úgy is megfogja, de akkor nagyon! Vasárnapra mindenki hazaszivárog, csak mi maradunk. Felmegyünk mászni. Kétszer megszorongatom a Nazgul (8a) fogásait, és mikor még 2 mozdulat is hiányzik, realizálom, hogy ehhez túl kevés a bőröm is, meg az erőm is. A Szilfid megy 3 próbából (7c) ennek örülök, mert még nem volt meg. Bandiék is kijönnek keménykedni, nem tudom, hogy mi lett belőle, mert korán ott hagytuk  őket sajna, de mentünk rokonokhoz még egy kicsit, úgyhogy aznapra is volt program. 
Így 5 hét után most már kezdek kicsit visszaállni a megszokott tempóba, szerencsére nem sietünk sehova, még 10 nap nyári szünet (csaaaaak!!!!). Így már a nyárra nincsenek konkrét terveim, még egy Kis-Gerecsét terveztünk Balázzsal, de nagyjából ennyi, őszre pedig nem is akarok. Új lesz a suli, nem tudom, hogy mennyi szabadidőm lesz, de azért remélem, hogy minél több fog jutni a mászásra.
Képek most nem készültek, egy videó van egy Zed-próbáról, majd felrakom Zsátubra, onnan meg ide, addig is: olvassátok!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése