2014. március 9., vasárnap

Vádli Meló

Vádli Meló

2014.03.06-án, csütörtökön mászni indultunk, ugyanis nekem nem volt aznap suli, Balázs nem dolgozott, Pistike pedig el tudott szerencsére szabadulni. A közelgő meleg frontok ellenére még a boulder mellett tettük le a voksunkat a köteles mászás helyett, a helyet illetően pedig Babás szerköveket választottuk 
Das ist POTE
(Kővágószőlős, Pécs környéke).Pécsi Orvosi Tudomány Egyetem 7C+- os alkotásra voltunk leginkább kíváncsiak.  Egy kis eltévedés +telefonbéta után meg is találtuk a tömböt, amely akkor még kicsit vizes volt. Azért zsepikkel letörölgettük a fogásokat, majd elmentünk sétálni, és mire visszaértünk már egész biztató volt a dolog, így hát neki is álltunk mászni.Project to the next generation 7B-t, majd nem sokkal utána a West side mutha fucka-t is, ami szintén ugyanolyan nehéz, bár Ő olcsóbbnak érezte. Mi Balázzsal eközben neki is vetjük magunkat a traverznek, Én az ugrással próbálkozom a végén, míg a kolléga előröl rakja össze a boudert. Végül aztán találkozunk, amiből ki is derül, hogy a végével vannak a legnagyobb bajok. Ám egyszerre csak megpillantok balos lépésnek egy kisebb peremet, amiről elugorva már csak 4-5 próba kell. Az elejét én is hamar összerakom, majd jöhetnek az éles próbák. Az első nem olyan rossz, az ugrásból esek ki. A második full-gáz, belefáradok, jön egy kis pihengetés. És újra indul a folyamat. Tuk-tuk-tuk, taf-taf-taf, jól megy minden, szívom be az oxigént, hogy csak na, és........a rejbungon találom magam. Nem hittem volna, hogy megakad, de mégis. Hállelúja! :D Elég gáz a kimászás, de azért nem borítok le. Örülök neki, mert tényleg, nagyon szép, de nincs 7C+, azért, mert két helyen is könnyebbé tudtuk tenni az átmenetet, mint ahogy régen Bálinték mászták. És az ugrást is jóval egyszerűbb lépéskombinációval csináltuk, de azért szerintem a traverz fokozatot is figyelembe véve megéri a 7C-t. Pistike ráver egy igen jó flash próbát, az utolsó mozdulatból esik ki, de majdnem azt is megtartja. Összesen (asszem) 3 próba kell neki a sikerhez. Már csak Balázson van a sor. A második próbája - külső szemlélőként - neki is elég jóra sikeredik, de aztán valahogy mindig elfárad. 
Izer-miszter, és a POTE
Egy kis melegítés után Pistike letolta az egymozdulatos
Ezen az áthajláson lesz valami brutál, az bizti
Izer Bálint és Zsigmond Árpi nyitották az eddigi boulderek nagy részét, mi leginkább a Bálint által nyitott
Egy nagyobb pihenőt szavazunk meg, felsétálunk a Sas-fészekhez, ami: vádli meló. Pistike visszamegy, mi viszont egy kicsit feljebb merészkedünk, mígnem egy kilátóból bámulunk le a Mecsek gyönyörű környékére. 
Ez volt az a kilátó...
Visszafele menet a domboldalon még megnézünk pár sziklát, amik aztán rendesen megizzasztanak minket, mondhatni: Nem erre fizettünk be. Kissé fáradtan érünk vissza, ahol Pistánk éppen leverette az eddigi Izer-projektet, az alsósból beszálló, peremre fölkapós, továbbcsapós darabot, ami a tömb legjobb oldalán található. Névnek az Aquapark-ot mondja, fokozatnak pedig vacilál a 7B+ és a 7C között. Még én sem tudom hogy mi lett a végkifejlet, nézzétek a 8a-t, aztán ott majd értesültök. Én nem igazán tudok mit kezdeni magammal, végül a tömb teljes traverzét nézem meg, persze csak a Rocky Bolboa 7A+ után. Az ugrásból esek le kétszer is, látok rá valamennyi sanszot a közeljövőben, persze csak frissen, pihenten. Balázsnak végül nem sikerül a POTE, de hát legközelebbre is kell hagyni valamit. 
A hazaút ugyanolyan hosszú, mint odafelé, azaz nem rövid.. (agyf***) Veszprémben még elérem a 20:35-ös buszt, ami 20:50-kor jön, úgyhogy sikeresen haza is érek. 
Újdonságnak pedig: Kerényi Barna és Papp Máton (Manó) is letolták Pákozdon a Rücsökmátrix 8A-t, ami nem rossz teljesítmény azért. 
Ez az a Rücsökmátrix

Pacsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése