2014. június 24., kedd

Jam Time

Nem is történt más, minthogy ezen a hétvégén a top-fitt Táborosi család Gábor, jobban mondva Tabi nevű egyéne sok-sok segítőkész és barátságos segítővel együtt profiba lerendezte A jamet, azaz a 7th Ambrosia Boulder Contestet. Az Úr 2014. évének 6. hónapjának 20. napjától a 22-ik napjáig ment végbe ezen cselekedet vala, melyen oly sok ifjú titán és dagadó mellű harcos szállt szembe az elemekkel.
Szóval az egész rendezvény elég poén volt, szombat reggel nyolctól vasárnap délután háromig MAJDNEM nonstop (volt 2x3 üra szünet), de egyébként a nightsessiont is lehetett tolni. Ez kb. egyenlő a 0 bőrrel és az izomlázzal. Máshol, de nem itt! A Patesz - BalázsPetya duó olyan kunsztokat ki bírt találni, hogy már szombaton éjfél körül, mikor nekimentem egy kunsztnak, amiben egy jobbfajta metrókapaszkodót (aki ismeri, annak: az ajtóban a fehér csontot) kellett lábbal tolni-húzni, és egyszerűen folyamatban begörcsölt a combizmom. Nagyon durva volt(aztán megmásztam ám)! A bouldereket 1-től 5-ig nehézségben is befokozták, de az egyest sem úgy kell elképzelni, hogy egy lépcsőház, hanem rendesen meg kellett dolgozni értük.
                                                           Na ez a NightSession (KissViki)
Szóval, összesen 101 probléma volt amelyek olyan falrészeken voltak elhelyezve, hogy: pozitív táblától elkezdve a kéménymászáson át az elképzelhető legkanabb áthajlásig minden.
És igen, tényleg 101 volt! (Ez egy pozitív 5-ös)
A fokozatokról: Az 1-esek kb csak technikát+minimál erőt igényeltek. A 2-esek egy picivel több erőt, de volt, hogy kevesebb techinkát; a 3-asok vagy viszonylagosan egy maxerős mozdulat, vagy full technik-kevés erő, vagy egy hosszabb travi; a 4-esek már elég határon (már akinek); az ötösök meg abszolút kb. mindenkinek projekt. A 101 boulder asszem 10 egyes, 25 kettes, 34 hármas 17 négyes és 15 ötös volt.
Én megmásztam az összes egyes, kettes és hármast, 13 négyest, és két ötöst sikerült abszolválnom. 
Azért a fokozatok között is voltak pofonok, pár hármas rendesen sokáig szopatott, míg volt pár négyes, amire sikerült rakni a flashet. 
Lö Gomba
We love Climbing 
Zebegény keménybe
A körülményekről: Végre! Zsombón mászóidő volt, erre először volt péda, eddig mindig teljesen leredukálta a versenyzőket a kondíció, tavaly 40 °C, azelőtt vihar, eső. Nem, idén végre hűvös, száraz időnk volt, egész jól lehetett küldeni. Köretnek a versenyhez volt mindenféle jó, patent büfé is, és a nap végén egy HeavyMetal banda 'kényeztetett' minket. 
Szóval a högő zene közepette keményedett meg iszonyatosan Joci, és talán őrült meg Izer testvérünk. Utóbbi igaz, csak éjfél körül 'teljesedett' ki, mikor Bajusz Balázzsal egyetemben mind a hárman letoltuk a 'benti pirosat'. A pesti tagokkal akkora ordibátorkodást rendeztek, hogy szerintem túlharsogták Salamon Márk előadását. Ez végül egyáltalán nem negatívum szerintem, mert elég jó lett a hangulat, és amúgy is: mászni jöttél nem ülni, gecó! 
Gomba elemes
Tömören egy hatalmas esemény volt ez, elég magasra sikerült tenni a mércét.
Az eredményekről annyit, hogy Papír nyert, ismét, harmadszor, Tamáska a második (akivel behugyozásig röhögtük magunkat Pistikéék egy régi Bleau túráján) és Schmidt Zsoltika "felszikkadt" a harmadik helyig, negyedik a Komjáti, és utána én jöttem, 84 toppal, majd Kucsera Bálint, és a többiek. A teljes eredmények EZEN A LINKEN
Szóval köszönünk mindent Tabinak, az,amit a magyar mászásért tesz, az teljesen példaértékű, és hát reméljük, hogy több ilyen fesztivál szerű hatalmas jambory is lesz még a közeljövőben. Így bucsúzóul Izer Bálint gondolatával zárnék: ,,Amit hibásan írok le, az már szleng". Szóval ne kössetek bele. Ja, egyébként sok sikert Felbertalban, Bélám! :-D Ágyő! 
                                                Tabi, a főrendező

A képeket Benus Tibortól nyúltam le, emiatt őt dícsérjétek. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése